Beukennotendreef nu ook officieel 'trage weg'

05 Mei 2019

Beukennotendreef nu ook officieel 'trage weg'

024_(10)_200.jpgAartselaar heeft er nu, met het typische bordje aan de Beukennotendreef, ook officieel een trage weg bij. Zondag werd daar door burgemeester De Wit (N-VA) en schepen Lauwers (Groen) een trage wegbordje onthuld. Dat gebeurde in aanwezigheid van wandelaars uit de ruime omgeving van het gemeentelijk park. De plechtigheid werd ook feestelijk opgeluisterd door de K.K.M ‘De Xaverianen’. Een heerlijk biologisch biertje en andere drankjes zorgden voor enige lafenis.

009_(2)_(12)_200.jpgIn zijn openingswoord verwees schepen Lauwers naar de Atlas van Trage Wegen uit 1840. Die gaf een aantal verbindingen tussen knooppunten in de velden aan. De gemeente wil daarvan zoveel mogelijk veilige verbindingen heropenen. Met het oog daarop verwees de schepen o.a. naar trage weg nr. 20. Die zal eerlang de Kleistraat met de Lieven Renslaan verbinden en zo een veilige verbinding vormen voor leerlingen uit het centrum die in Aartselaar schoollopen. Door de tegenactie van een buurtbewoner werd de heropening van dit pad lange tijd verhinderd; maar nu is er een gerechtelijke uitspraak, die een openstelling voorjaar 2020 mogelijk maakt.

004_(2)_(7)_200.jpgDe Beukennotendreef, gelegen naast het gemeentelijk park Solhof, heeft al jarenlang het karakter van een trage weg. Maar na het aanbrengen van typische, algemeen verspreide bordje, ook officieel.

De Beukennotendreef is bij oudere Aartselarenaren ook bekend als de ‘vrijers- of donkere dreef’. Tijdens WO II stortte er halverwege een Britse de Havilland-bommenwerper neer. Die was op 5 april 1943 op weg voor een raid op de Duitse Erla-fabrieken in Mortsel, maar werd door vijandelijk afweergeschut neergehaald. Het resultaat van het fout gelopen bombardement op Mortsel is bekend. 936 inwoners vonden toen de dood. Meteen het zwaarste bombardement van WO II.