14 jun 2019

Fijnstof: meten = weten

Fijnstof bedreigt onze gezondheid. Je ruikt het niet, je ziet het niet, maar het is er wel. Groen vroeg zich af wat de toestand is in Aartselaar.

Meten = weten, dus stapten we op de fiets en gewapend met een mobiele fijnstofmeter toerden we een dag lang rond. We vergeleken de toestand langsheen de overdrukke A12, maar ook aan de uitgang van CADE en in natuurgebied De Reukens.

Rit_007_A12.JPGOp de Boomsesteenweg sloeg de meter geregeld alarm. De luchtkwaliteit vormt er overdag een bedreiging van je gezondheid. De A12 is dus niet the place to be, als je er niet moet zijn! Op de parking tussen Bib en Cultureel Centrum viel, bij het einde van de schooldag, de situatie best mee. Ook in het centrum noteerden we nauwelijks hogere fijnstofwaarden.

Groen wil het niet bij deze ene meting houden; want veel hangt af van het weer, maar ook van het seizoen. Zo blijft het interessant om het effect van de huisverwarming te kennen. Alleen als we ook in andere omstandigheden meten, kunnen we ons een goed beeld vormen van de situatie in onze gemeente.

Avatar_Walter_Decoene.jpg Walter Decoene

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.