In de wijk 'Koekoek' blijft nog ruimte voor groen

19 Maart 2019

In de wijk 'Koekoek' blijft nog ruimte voor groen

Groen koos dit jaar voor zijn lentehappening de ‘Koekoek’ uit. Deze buitenwijk ligt het verste verwijderd van de gemeentekern. 

De bewoners zijn er eerder georiënteerd op Boom dan op Aartselaar.

Halte aan het Kapelleke van de KoekoekAls je van Antwerpen komt, ligt de wijk ‘Koekoek’ niet aan de linker- maar aan de rechterkant van de A12. Ze telt slechts 10 straten, maar er wonen algauw enkele duizenden inwoners. De wijk, gevat tussen de industriezone Brandekensweg en de Pierstraat, is vrij jong. Ze is pas ontstaan in de jaren ’70 van vorige eeuw.

Om eventjes los te lopen, organiseerde Groen vooraf een wandeling door de wijk. Ze werd begeleid door schepen van leefmilieu, René Lauwers. Eerst werd stilgestaan bij enkele heropende en heraangelegde trage wegen. Fietsers en voetgangers maken er regelmatig gebruik van. Het zijn veilige verbindingspaden, die tegelijk een stukje natuur aanbieden. Het kapelletje van de ‘Koekoek’ was in het verleden een oriëntatiepunt in de velden. Het heeft een fraai interieur, maar is niet altijd toegankelijk voor het publiek.

Wadi tussen Jef Van Hooflaan en Emiel HullebroecklaanSommige delen van de wijk zijn vrij vochtig. Om het waterpeil onder controle te houden werd tussen de Jef Van Hooflaan en de Emiel Hullebroecklaan een wadi aangelegd. Deze buffert niet enkel het water, maar verfraait ook de omgeving.

Na deze korte kennismaking met de wijk werd gezellig nagekaart in parochiezaal ‘Janneke’. De zelfbereide hapjes vielen daarbij heel erg in de smaak.

Volgend jaar wordt weer een andere wijk bezocht.

Enkele sfeerfoto's kan je hier bekijken.

 

Avatar_Walter_Decoene.jpg

© Walter Decoene

 

.Huisbereide hapjes