Lentehappening bij bioboer 's Jongers

16 Mei 2017

Lentehappening bij bioboer 's Jongers

Voor onze eerste lentehappening trokken we naar de Groenenhoek 56. Daar baat Dirk 's Jongers een bioboerderij uit. Gelegenheid om beter kennis te maken en tegelijk een stukje lente te vieren.

Milagrow wordt stilaan een begrip voor (h)eerlijke natuurproducten. De boerderij telt, naast een uitgebreide groentetuin ook een stal met vee en pluimvee. Je kan er terecht in de hoevewinkel, maar ook op het veld, voor de zelfpluk van bloemen.
Het is boer Sjarel die ons opvangt en rondleidt. Eerst passeren we de stallingen, om vervolgens de tuin met biologische groenten te bezoeken. We staan verrast bij het  verscheiden aanbod. De jonge boer Sjarel kweekt ook minder bekende groenten, als pastinaak, aardpeer, koolrabi, snijbiet (warmoes) en Romeinse sla.
Van de groenteserre wandelen we naar het open veld. Daar kan je vanaf het voorjaar zelf een bloementuil plukken. Op een bord vind je de 'spelregels' van de selfservice.
We keren terug naar de boerderij, waar Greet en de beide Hildes voor smakelijke hapjes hebben gezorgd. Bij een glaasje wijn of sap kaarten we nog even na, terwijl troubadour Alex met zijn gitaar voor een muzikale noot zorgt. Tussendoor staat boer Dirk ons te woord staat en bedient de kooplustigen.

Meer over de voedselpakketten van Milagrow op www.milagrow.org.

Meer foto's vind je hier.