Politiek. Tja, wat is dat juist?

21 Maart 2024

Politiek. Tja, wat is dat juist?

Hoe kom je dat te weten? Geen makkelijke zaak, ook al probeer je het op de voet te volgen. Echt, over politiek zelf wordt er heel weinig gesproken. Gemene uitspraken, plasincidenten, Chinese maffia, dat wel. Het soort zaken dat bij mij blijft hangen. En ik ben niet alleen. Ook mijn jonge medemens denkt er het zijne van.

Ver van je bed?

Wat wordt er allemaal beslist, daar in Brussel?
Een premie voor elektrische wagens, maar geen geld voor aangepaste zorg. Een nieuw vervoersplan voor De Lijn, maar zonder middelen om het uit te rollen. En dan dat eindeloos gehakketak over stikstof...
Politiek is vaak een ver-van-mijn-bedshow.

Agenda

En toch hoeft dat niet zo te zijn. Een duidelijke communicatie en voldoende toelichting zouden al veel veranderen. En een agenda die aansluit op de zaken die ons jonge mensen bezighouden: duurzaamheid, diversiteit en de aanpak van sociale ongelijkheid.
Met wat grasduinen merk je wel dat Groen zich hier ontzettend voor inzet.

Aandachtspunten

Ook Groen Aartselaar doet dat. Waken over de veiligheid van de zwakke weggebruiker, inzetten op bereikbaarheid en beter openbaar vervoer, FairTrade en korte keten aanmoedigen...
Aan deze en andere aandachtspunten blijven we verder werken. In onze campagne vertellen daar verder meer over. Houd ons dus in het oog!

 

... een agenda naar
jonge mensen toe:
duurzaamheid,
diversiteit en de
aanpak van sociale
ongelijkheid.

 

z_Linne_avatar.jpg

Linne Apers
Lid